Grikių makaronai – atradimas man, kaip ir žirnių miltai. Pirkdama žiūrėjau skeptiškai – vėl bus „įdomus“ skonis (ypač vyrų kalboje tai – „kentėt galima, antrą kartą nevalgysiu“). Bet žinote ką? Gavosi skanus ir tikrai sotus patiekalas. Vakar nuvežiau draugei į darbą paragauti. Drauge, tai kaip??
O receptas labai tinkamas tiems, kurie truputį prie tinginio 😀 Makaronus viriau pasūdytame vandenyje 4 minutes, tuomet sudėjau į sviestu išteptą skardą, apibėriau fermentiniu sūriu ir pašoviau kelioms minutėms į orkaitę. Padažas: keptuvėje pakepta grietinė su pomidorų padažu ir trupučiu aliejaus. Niam. Jaučiamas malonus saldumas. Ir tikrai sotu – nesinorėjo net vakarienės.
Siūlau išbandyti, nes valgydami gautumėte tikrai naudingų medžiagų. Grikių miltai turtingi mineralais: kaliu, kalciu, magniu ir fosforu. Taip pat juose yra B1 grupės vitaminų bei flavonoidų, kurie naudingi širdžiai ir kraujagyslėms.
Mhm Tikrai sotus patiekalas. Taip skaniai pamaitinta apie 3-4 val. dienos iki pat vėlaus vakaro nejaučiau alkio. Ir buvo skanu. Bet vis tiek labiausiai patiko draugės apsilankymas 😀
O… kur mėsa? Nėra?
Čia ji nepriklauso 😀
Bet galima ir su mėsa, na tik normalia..