Nauja tendencija skųstis motinyste?

Na baikite, moterys, nedarykite sau gėdos. Noriu priekaištingai pagrūmoti.

Kiek tik sutinku neseniai pagimdžiusių draugių, pažįstamų, jos iškart puola „patarinėti“: „Oj, žinok, bus sunku, oj nelengva, oj jokių atostogų“. Nėštumas, anot jų, sunku, gimdymas – kančių kančia, o jau vaiko priežiūra – siaubų siaubas. Būkite geros, pasilaikykite savo „išmintį“ sau. Na nebent norite kažkam pasiguosti, išsikalbėti… Bet tokių patarimų man tikrai nereikia! Jų pilna supermamyčiukų forumuose – eikite ten ir gąsdinkitės viena kitą :) Kai norėsiu sužinoti ką nors konkretaus, aš pasiklausiu, būtinai – luktelkite.

Natūralus gimdymas? Baik šitas nesamones!! Kai ateis metas, PAMATYSI (grėsminga išraiška).
Vystyklai? (juokiasi savimylos katino išraiška). Kai pagimdysi, PAMATYSI, kad nenorėsi su niekuo žaistis. Bus VEIKLOS ir taip.
Sakai lauki atostogų? Ten bus DARBAS 7/24!

Darbas? Nuo kada susilaukti vaikų ir juos išauginti yra darbas? Kančia? Kad ir kaip moteris, mama nuvargtų, jai trūktų miego – jai turėtų būti gėda šitaip kalbėti. Ar vaikelio atėjimas – ne viena jos gyvenimo esmių, prasmių? Juk tai kūrinys, kad ir kokiomis kartais didelėmis pastangomis, nemiga, nuovargiu padailintas. Juk tai nepakartojamas etapas, kažkas dieviško, gamtos padovanota. Ar įsivaizduojate, kaip sureaguotų į jūsų skundus vaikų negalinčios susilaukti moterys??? Susigėskite ir nebegąsdinkite manęs – aš galiu tik užjausti jus.

Juk svarbiausia, kad jūs, jūsų antrosios pusės ir jūsų vaikeliai sveiki. O jei dar yra džiaugsmo ir laimės namuose, mmmmm….

Judėti

Comments are closed.